Pajdeg
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
40 g smör
1 ägg
Fyllning
250 gram sparris
1 portionsbit lax ( 125 gram? tror jag en bit brukar vara)
Ost stavar : den mängd du önskar.
Vitlökspulver
Äggstanning
4 ägg
2 dl vispgrädde
salt, peppar
Blanda alla degingredienserna till en deg. Tryck ut i pajform och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp ca 30 min.
Grädda skalet i 175 g i ca 8 minuter tills skalet fått lite färg. Ta sedan ut och höj värmen till 200 gr.
Skölj och skär bort sparrisens grövre stjälkar. Skär stjälkarna i mindre bitar. Koka sparrisen i cirka 2 minuter i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och ställ sparrisen att svalna.
Lägg sparrisbitarna i det förgräddade skalet, tillsammans med en stekt laxbit som du delat i bitar. Krydda med vitlökspulvret. Lägg sedan på önskad mängd ost. ( Jag la 1 cm tjock oststavar som ett rutmönster ovanpå 😛 )
Grädda ytterliggare ca 35 minuter på 200 grader.