Jordärtskock-purè

Jordärtskocka Purè
jordärtskockor
osaltat smör
vatten

Koka upp de skalade jordärtskockorna i vatten. Spara vattnet när du häller ur kockorna för att späda ut purèn med till lagom konstistens.
Häll i en klick smör och mixa/ blenda. Tillsätt önskad mängd vatten.
Frys in i istärningsform förslagsvis.

Jordärtskockan är ..rik på mineralen kalium och innehåller nästan dubbelt så mycket jämfört med andra rotsaker som morot och rödbeta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s