Sötpotatismos

Sötpotatismos : koka en liten bit riven sötpotatis i vatten som precis täcker biten/ bitarna. Genom att inte använda onödigt mkt vatten så blir spadet mer näringsrikt. När potatisen efter några minuter mjuknat är det bara att mosa potatisen ( funkar med vanlig gaffel) och hälla på lite av spadet så att det blir önskad konsistens. Vill man kan man ha i lite bröstmjölk/ ersättning så att bebisen känner igen smaken.

Klicka i små smakportioner ( för nybörjaren) i istärmingslåda ( förslagsvis) Bara att ta upp några minuter innan matstunden. Sedan efter hand så vill ju barnet ha mer då fyller man istärningslådan med större mängd.

Detta av vi gett dottern strax innan hon fyllde 5 månader. Det var det första vi gav i ” matväg”. Innan hade hon bara ätit av mitt hemmagjorda bröd.

Sötpotatis är egentligen inte en potatis, utan en näringsmässigt överlägsen och mångsidig rotknöl som har en unik och tydligt söt smak. Sötpotatis är en utmärkt källa till stärkelse och därför energi. Den innehåller protein, vitamin C, vitamin E och en stor mängd av karotenoider, inklusive beta-karoten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s