Glutenintroduktion, Smaksensation & Sötpotatismos

Om drygt en vecka blir dottern 5 månader! ❤

För ca 2 veckor sedan började vi med introduceringen av gluten till henne. Varför? : Läs mitt tidigare inlägg under kategorin : Barn. 🙂
Bakade ett bröd ( recept finns i tidigare blogginlägg under kategorin: Barn ), som vi har gett cirka 1/3 dels storlek av en tärning av. Så vääldigt lite alltså. Har gett henne denna brödbit varannan dag ungefär ( ibland varje dag)
Nu efter 2 veckor med den ransonen, tänkte vi öka till storleken av 1/2 tärning. Hon blir helt till sig varje gång, och man ser verkligen att hon gillar det! Så kul att se.

Annars har hon vid det här laget även fått suga på en gurkbit, en äppelbit och en tomatbit. Hon är verkligen intresserad varje gång hon ser oss äta eller dricka.
Igår, och idag, har hon fått smaka cirka ett kryddmåtts storlek av sötpotatismos. Hon gillade det också! 🙂 Så nu ska hon få den mängden varje dag i en vecka tänkte vi, innan vi provar med en ny rotfrukt.

Sötpotatismos : koka en liten bit riven sötpotatis i vatten som precis täcker biten/ bitarna. Genom att inte använda onödigt mkt vatten så blir spadet mer näringsrikt. När potatisen efter några minuter mjuknat är det bara att mosa potatisen ( funkar med vanlig gaffel) och hälla på lite av spadet så att det blir önskad konsistens. Vill man kan man ha i lite bröstmjölk/ ersättning så att bebisen känner igen smaken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s