Spädbarnskolik

Det är vääldigt vanligt att de allra minsta får problem med sina magar, pga av outvecklade magar/ tarmar och/ eller känslighet mot ngt som mamman äter.
De vanligaste är att dessa problem går över vid ca 3 månaders ålder.
När barnet är under 3 månader och är otröstlig i sina magsmärtor kallar man tillståndet kolik.

Det finns hjälp att få, och en av de vanligaste behandlingarna är att ge barnet magdroppar. Miniform och Semper är 2 preparat som BVC brukar rekommendera.
Massage rekommenderas också. vattenhjulet, sol- måne, och knäpress är 3 varianter man kan varva, och göra på barnet några ggr per dygn. Här hittar ni vattenhjulet, och sol–måne övningarna.

På våran tjej har vi nu gett droppar och massage några veckor och vi har märkt en förbättring! Hon har inte lika ont, och de gånger hon väl har ont så är det inte lika intensivt och länge som de brukade vara. Dropparna arbetar på olika sätt i magen, därför är det inte helt ovanligt att man använder båda.
Semper ger vi 5 droppar per dag. Och miniform 30-40 droppar innan varje måltid. ( Om inte måltiderna är närmare än 2 timmar mellan varandra- då räknas det som en).
Det är såklart ganska omständigt att räkna droppar och kladda vidamningspassen på natten, men sen jag kom på att man kan ta hjälp av en dosspruta ( som finns på apoteket) så går det mkt smidigare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s