Hon är här!

Torsdagen den 2:a jan på kvällen så började känna av molande värk i magen, som senare under kvällen/ natten övergick till lite mer värk som kom och gick. Sov ingenting på natten, och vid 4 gick jag upp och duschade och sminkade mig IFALL det skulle bli ngt… 😉 Än var jag inte säker på att det jag kände var ”tillräckligt”.
När sambon vaknade til vid 5 så bad jag honom gå ut med soporna ( och det var ju tur skulle det visa sig 🙂 )

Värkarna gjorde inte jätte ont, men eftersom de kom regelbundet och med ungefär 5 minuters mellanrum, så ringde jag förlossningen.
På vägen dit stannade vi på en mack, eftersom älsklingen skulle handla. Det hade han såklart inte gjort om jag satt och led bredvid..men så illa var det alltså inte ( ÄN ) 🙂

Vid 6 på fredagsmorgonen kom vi till förlossningen. Väl där lyssnade dom på bebisens hjärta, och ”mätte” mina värkar för att se hur regelbundet de kom och med vilken styrka.
Fick morfin för att förhoppningsvis kunna slumra till lite.. Men det gjorde jag såklart inte :/ Hade varit vaken sedan torsdag morgon så det hade ju vart en bra grej inför vad som komma skulle. Men men.. jag vart lugn, och var väldigt nära att somna..- men icke. Efter ett tag vart jag illamående, spydde 3 ggr.
Under dagen låg jag och tog mig igenom värk efter värk, som eskalerade i styrka.
Använde mig av en tens-maskin vid värkarnas topp.
Annars ingen smärtlindring. Hann ta några sug i luftgasen, men det var när krystvärkarna i stort sett hade börjat..så då var det liksom inte till ngn hjälp.
Älsklingen fick hjälpa mig att fokusera på andningen genom att andas med mig. 🙂 Hann gjorde ett superjobb för mig verkligen.

Kl 17.20 på fredagen föddes vår dotter. Lycka. Kärlek. Ofattbart.

Efter 2 dygn på BB åkte vi hem. 3 veckor tillsammans med pappsen, innan han ska återgå till jobbet igen.

9 thoughts on “Hon är här!

    • Tack så mkt 🙂 Joda, jag känner mig väldigt skonad både när det gäller graviditeten och förlossningen. Så skönt att det är gjort 😛 Nu väntar jag in lite mildare väder så jag kan börja gå barnvagnspromenader och få tillbaka min kropp 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s