Köttfärs-ris gryta/gratäng

Gjorde en egen variant på köttfärsrätt häromdagen, som blev god och passar perfekt för matlådor.
Blir ca 6 port.
Nötfärs ca 800g
Jasminris 4 portioner
morötter 4 st
palsternacka 3 st
gul lök 1 st
svampbuljong 1st
Kvarg, kesella 1 dl
vatten 8 dl
(riven ost ca 2 dl: om man vill ha gratäng varianten)
svartpeppar. grillkrydda, salt

Stek köttfärs med kryddorna och buljong. Tillsätt vatten och kvarg och låt puttra. Koka under tiden riset enligt förp, samt morötter och palsternacka. Skär morötter , palsternacka, rå lök i den storlek du föredrar.
Jag valde att lägga alla ingredienser i en gratängform med ost överst, sedan in i ugnen 175 ca 10 minuter. Men om man vill ha det mer som en gryta så är det ju bara att strunta i det sista momentet, och blanda allt i en stor gryta istället.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s