Hemmagjorda kycklingburgare!

Provade mig på ett nytt experiment här hemma idag..Nämligen egengjorda kycklingburgare! Blev gott, och kändes som ett fräscht alternativ till den vanliga nötfärsen!

3 bröstfilèer
2 ägg
1 mtsk fiberhusk
2 tsk sambal olek
1/2 tsk svartpeppar
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar

tillbehör: hamburgebröd, sallad, tomat, hamburgedressing, kvarg+ chilisås.

Skär de tinade fileerna i små bitar. Blanda alla ingredienser och låt stå minst 10 minuter så fiberhusken hinner ”svälla till sig.”
Jag fick det till ca 10 burgare som jag stekte i matfett så de fick fin färg. Nägra minuter per sida. Sedan la jag på en skiva ost på varje sen in i ugnen 200 grader ca 10 minuter. ( tills de är klara).
Serverade med fiberberikade hamburgebröd, sallad, tomat, gurka, hamburgedressing + en egengjord sås gjord på kvarg och chilisås.

Annonser

One thought on “Hemmagjorda kycklingburgare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s