bananpannkaka, morotsplättar, äppelcidervinäger, tatueringsdax!

Började morgonen med att åka och handla, sen hem till bananpannkaka 🙂 (bästa frukosten!Gott, nyttigt, low carb.)

Recept finns under kategorin MAT- frukost!

Köpte hem Äppelcidervinäger idag.. tänkte jag ska prova att dricka det en period. ÄppelcidervinägerHar hört/ läst väldigt mkt positivt med Äppelcidervinäger.. så tänkte att jag måste prova 🙂
Har kollat över vad lite olika sidor har skrivit om produkten, och vad det är bra för.
Fakta finns längre ner på sidan 🙂

Förberedde lite matsäck inför imorrn när vi ska åka iväg på en liten roadtripp. Gjorde morotsplättar! Det är en favorit! 3 morötter, 2 ägg, 1/2 mtsk fiberhusk, kryddor + att den här gången hällde jag i 1 tsk äppelcidervinäger 🙂 – Blev gott! Recept på morotsplättar finns under kategorin MAT- lunch / middag.


Efter jag stekt dom brukar jag lägga på en servett eller liknande så att steksmör/ olja sugs upp av den.

Idag blir det jobb, sen imorgon är det dags för en ny tatuering på Svenska tatueringsmässan! Har ju så få 😉

Äppelcidervinäger info.
”I Italien tar många en sked äppelcidervinäger före maten. Vinägerns syra sänker måltidens GI-värde (värdet för glykemiskt index) och bidrar till en bättre matsmältning.Äppelcidervinäger stimulerar även ämnesomsättningen och är milt utrensande. Detta innebär att olika slaggproduker och överflödigt vatten som finns i kroppen drivs ut. Dessa faktorer brukar också räknas som viktminskande.
Vinägerns dokumenterade effekter på magsäckens arbete innebär att den också har en verkande effekt på fett- och kolesterolnivån.
Äppelcidervinägern balanserar kroppens pH-värde och syresätter blodet och hjälper därav matsmältningen samt utrensningen av gifter. Syran löser upp kalkavlagringar och lindrar artrit. Äppelcidervinägern är mycket rik på enzymer och innehåller hela 19 mineraler. Pektinet i den sänker kolesterolvärdet.
Hittade denna text här.

”Du har väl inte missat att äppelcidervinäger innehåller massor med näringsämnen?Äppelcidervinäger är ett koncentrat med fler än trettio näringsämnen, många mineraler, vitaminer, enzymer och pektin. Pektin förekommer naturligt i skal från citrusfrukter och äpple. Äppelcidervinäger innehåller vitamin B6 som bland annat bidrar till immunsystemets normala funktion och till normal energiomsättning. B6 bidrar även till normal protein-och glykogenomsättning, samt bidrar till att minska trötthet och utmattning”. Hittade denna text här.

Äppelcidervinäger har en lång historik som sträcker sig flera tusen år tillbaka i tiden. Det är kanske inte så konstigt när man tar en närmare titt på vad den kan göra. Det finns otroligt många fördelar med att dricka äppelcider varje morgon.Flera studier har visat att vinäger kan hjälpa till att sänka blodsockernivån.
Äppelcidervinäger gör så att du får en minskad aptit och dessutom får dig att känna dig mätt längre. Dessutom gör den att du tar upp maten långsammare i tarmsystemet och således inte lagrar fett lika lätt.
Hicka – Ta en tesked vinäger om du har hicka. Den syrliga smaken kan göra så att hickan slutar.
Benkramper vid sänggående – Drick lite honungsvatten med äppelcidervinäger så kommer kramperna släppa. Detta är en riktigt gamal huskur.
Täppt näsa – Drick lite vinäger utblandat med vatten så kommer det att hjälpa dig med din täppta näsa.
Halsont – Så fort du börjar känna dig dålig och har ont i halsen så ska du gurgla vinäger utspätt med vatten. Bakterierna klarar nämligen inte av att gro om de får syra på sig.
Hittade denna text här.

Äppelcidervinäger är en huskur innehållandes vitaminer, antioxidanter och har använts för viktnedgång i tusentals år. Äppelcidervinäger är en gammal huskur, det lär ha använts redan i Babylonien 5000 år före Kristus. Förutom viktnedgång är äppelcidervinägern är ett multifunktionellt kosttillskott som har en mängd olika användningsområden.
Äppelcidervinäger har länge används inom alternativmedicinen som ett kosttillskott för viktnedgång.Många tror att äpplecidervinäger ökar ämnesomsättningen. Ämnesomsättning, även kallat metabolism, är ett samlingsnamn för kroppens processer där näringsämnen bryts ner av kroppen. Överviktiga personer har ofta en långsam metabolism vilket bidrar till en lång kaloriförbränning. Äppelcidern tros därför kunna vara viktminskande då den ökar förbränningen.

Vinäger sägs även vara är hungerstillande.
Vinägern sägs vara en effektiv kur mot acne då den är bakteridödande och balanserar huden pH-värde. Det absorberar även fett från huden vilket är en stor orsak till acne.

Utöver ovanstående är äppelcidervinäger även känt för att ha följande fördelar
•Förhindra njurstenar.
•Lindra artrit.
•Förbättra matsmältning och motverka förstoppning.
•Motverka allergier hos både människor och djur.
•Motverkar dålig andedräkt och kroppsodör.
•Skydd mot matförgiftning
•Effektiv mot celluliter.
•Kolesterol och blodtryckssänkande.
Hittade denna text här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s