Tjuvgods

ledsen
Tittade nyss på en dokumentärfilm som fick mig att känna många känlsor. Allt från glädje och hopp till sorgsenhet och tragiska livsöden. Människor är vi allihopa….tyvärr har vi inte samma förutsättningar från start..
Blir verkligen säker på att jag valt rätt typ av utbildning när jag ser den här typen av program. Man blir påmind om behovet som finns därute.
Tjuvgods”- svt play.

Sociala & Psykiska konsekvenser till följd av missbruk av alkohol.
Konsekvenserna för samhället när det gäller alkoholen är stora. Det är ju inte bara ett gift för kroppens organ, det ger också kroppen en effekt som ökar risken för olycksfall och är beroendeframkallande. Såväl humöret, uppfattningsförmågan som beteendet och reaktionsförmågan förändras ju av detta lättillgängliga medel.
Kostnaderna på grund av exempelvis skadegörelse på både materiella ting och människokroppen är ofantliga.
Samhällskostnaderna har av olika forskare beräknats till mellan cirka 20-100 miljarder kronor per år. Siffran är självklart väldigt svår att fastställa, om ens möjlig. Men det man kan vara säker på är att kostnaderna överstiger intäkterna när det gäller alkoholen och samhället. Pengarna går till bland annat sjuka, skadade, skadegörelse, polisinsatser och rehabilitering. Endast en tiondel av utgifterna som statens pengar tas av till alkoholens samhällskostnader täcks av intäkterna från alkoholförsäljningen.

Vissa av alkoholens skador visar sig ganska fort, medans andra kommer efter en lång tids användning av alkohol.
Att preparatet orsakar såväl medicinska, psykiska och sociala skador och är förödande för både den individuella som för samhället i stort är ett faktum. / Skolarbete Behandlingspedagog C
/ http://www.can.se

2 thoughts on “Tjuvgods

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s