just another day

Ledig dag! Vaknade till solsken, underbart! Tog en joggingsväng, sen hem till frukost : bananpannkaka med keso och hallon till! Sjukt gott.
bananpannkaka 001

Vid lunchtid kom syrran med hennes dotter.
Vi tog en långpromenad, sen hem till kaffe och färsk ananas/hallon/keso- Mums 😉

På eftermiddagen tog jag mig en cykeltur också.. Sen hem till middag, idag vart det köttfärsgryta.

Här ska min sambo tillbringa en vecka.. snart.Las Vegas.. mandalay-bay-beach-courtesy-of-mgm-mirage Så glad för hans skull 🙂 Det är via hans jobb.

Fakta om ananas: Hittade infon här.
Den söta och goda ananasen innehåller en mängd nyttiga kostfibrer och vitaminer som skyddar mot virus och infektioner. Framförallt är ananasen rik på C-vitamin som bygger upp bindväven och hjälper kroppen att ta upp järn ur födan. C-vitaminet är en antioxidant som skyddar mot de fria radikaler som har en skadlig inverkan på våra levande celler.

Förutom vitaminer är ananasen rik på enzymet bromelain som är mycket kraftfullt när det gäller att bryta ner proteiner, vilket i sin tur underlättar matsmältningen. Bromelainet är också bra för blodomloppet och sänker blodtrycket.

I ananasen finns även en av de essentiella aminosyror vår kropp behöver med namnet tryptofan som behövs för framställandet hormonet serotonin. Serotonin är en signalsubstans som hjälper oss att balansera våra känslor och styr glädje, irritation, ilska, välmående, livslust och kan hjälpa vid depression.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s