Nyttig köttfärspaj med dinkelskal och kvarg

Paj är verkligen en favorit här hemma! Jag brukar göra med en lite nyttigare variant på deg.. och kesella/ ägg som stamning.

Pajskal:

3 dl dinkelmjöl

0, 75 dl matolja

0,5 dl vatten

1 tsk salt

Blanda allt och tryck ut degen i pajform. Grädda i 175 C i 10 minuter.

Ta ut ur ugn, och tillsätt fyllning. Denna gång fick det bli.. :

Färs , ca 500 gram   : Stek med 1 köttbuljong, och häll på 1 mtsk soya.

Kidneybönor, ca 3 dl

Morötter, 2 rivna

Lök , en halv

Vitkål, ca 1 dl hackad.

Lägg i ingredisenser i pajform,

Häll över ca 3 dl kesella som du blandat med 3 råa ägg.

riv eventuellt ost och lägg överst.

Grädda i ugn ytterliggare 10 minuter. Servera med sallad 😉

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s