examensarbete ”Behandlingspedagog”

Från och med idag, och 4 veckor framåt, så är det ett fördjupningsarbete/ examensarbete inom valfritt ämne som gäller i skolan!

Ämnet ska självklart ha något att göra med utbildningen vi går, men finns ju huur många områden som helst att välja bland.

Vi jobbar 2 och 2.
Idag började då jag och J att brainstorma, över en kopp kaffe på Java, kring vad vi vill skriva om. Känns så jääkla bra att vi redan efter några minuter kände vilket område vi vill jobba kring.

Både jag och J dras mot att jobba med ungdomar, och det är även där båda vi har våra erfarenheter via praktik/ jobb. Vi känner att vi vill ta reda på hur samarbetet ser ut mellan exempelvis

Ungdomsmottagning  – Högstadieskola

Är ” skolan” tillräcklig i sin information till eleverna när det gäller psykiskt och fysiskt måeende? Finns infon överhuvudtaget? Är det en kondom över en gurka fortfarande som gäller när det är dags för sexualundervisning? gurka

sexualundervisning

Ges det tid på schemat för att prata om sådana ämnen som har med kropp och själ att göra? Tas det in annan personal än exempelvis idrottslärare för att undervisa eleverna kring det psykiska och fysiska måendet?

Hur ser lagarna/ läroplanen ut? Vet ungdomar vad det finns för hjälp att få i frågor kring sitt mående? När ska jag som ungdom söka hjälp?   Hur ser tillgängligheten ut inom hjälp med psykiskt mående för ungdomar? Är det lätt att som ungdom ” skaffa” denna hjälp? – eller måste det oftast gå via vuxna?

Hur kan vi inom skolväsendet jobba mer effektivt för att förhindra dåligt mående hos våra unga?

Efter fikat och denna brainstormning så gick vi till en ungdomsmottagning för att få prata med ngn angående hur samarbetet ser ut mellan deras och skolans verksamhet bland annat. Ingen hade tid just idag, men troligtvis senare i veckan.

Vi ska även försöka få komma till några skolor nu i veckan och fråga hur deras jobb i dessa frågot ser ut. Schemalagd tid.. kunskap hos lärare..osv.

Så intressant! Det här är ju bara början, vi kommer troligtvis ändra inriktningar och fokus under resans gång. Men det känns som att vi har en bra grund! Imorrn blir det forsättning..efter en sovmorgon 😉 !

Så skönt att slippa gå till skolans lokaler på typ 4 veckor också..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s