Vitkålssallad

Provade att göra en vitkålssallad idag, blev gott!

Vitkål

Morötter

vitvinsvinäger , citronsaft, svartpeppar, lite matolja
citronsaft

// riv morötter, strimla vitkål. Häll över vinägretten!

Fakta: Vitkål innehåller mkt vitaminer och mineraler och då främst C-vitamin, beta-karoten, kalcium och järn. Alla kålväxter är bra för immunförsvaret och anses vara renande för levern. Vitkål innehåller mycket nyttobakterier och är därför bra för bakteriefloran i tarmarna. Tydligen minskar den även risken från att drabbas av bröstcancer.
vitkål

Morötter: Morötter innehåller betakaroten, som ger den orangea färgen, vilket i kroppen omvandlas till A-vitamin. Det bästa sättet att bevara morotens höga näringsinnehåll är att äta den rå.

Vinäger är nyttigt eftersom den bidrar positivt till matsmältningen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s