Torsk med zucchini, kikärtor & sallad

Det vart torsk med zucchini , stekta kikärtor , sallad och rå lök till middag. Till detta passar det perfekt att bryta av med en klick turkisk yoghurt exempelvis. Mums!

Stekte zucchini på hög värme i olja med vitlök, salt och pressad citron. Så här

Torsken fräste jag på snabbt i pannan med smör, salt, vitpeppar, och orange peppar
Droppade på lite citron.

”Rostade” kikärter med salt och vitlök. Man steker dom helt enkelt i olja på hög värme tills de fått en gyllenbrun färg. Kan även göras i ugn. Vilket är snäppet godare, blir en krispigare / mer rostad yta på det sättet.
Massa nyttigheter i denna rätt 🙂
Kikärtor är också en sån grej som jag köper i stort sett varje gång jag är i mataffär`n. Det är så användbart tycker jag. Går att att äta kalla eller varma.. i sallder / grytor/ gratänger – u name it! 🙂 Eller som tillbehör istället för ex pasta / potatis.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s